NZC wedstrijd in herfstige omstandigheden verlopen

De Paalberg

Dat de meteorologische herfst begonnen is was zaterdag duidelijk te merken; de hele ochtend alleen maar regen. De postuitzetters waren dan ook doorweekt, geen droge draad meer op het lijf. Gelukkig met het naderen van de start werd het droog en zagen we zelfs, hoewel kort, het zonnetje. Wij zaten ons alweer gelukkig te prijzen, maar dat was te vroeg want op de helft van de wedstrijd ging het nog wat harder regenen dan die ochtend. Gelukkig hadden we een grote partytent waaronder men kon schuilen.

NaZomerCyclus wedstrijd

Frank had deze keer de baanlegging voor zijn rekening genomen en trad ook voor de 1e keer op als wedstrijdleider. Daarnaast was hij ook nog starter en gelukkig had hij hulp van zijn kleindochter.

De baanlegging was mooi gebalanceerd: enerzijds korte legs in de bospercelen waar men het looptempo wat moest terug nemen in de soms nog dichte begroeiing, anders zijds snelle lange legs op de uitgestrekte heide van de Paalberg. Foutje onzerzijds waren de symbolen op de kaart, die waren wat klein uitgevallen. Hierdoor dachten zelfs de jongeren onder ons toe te zijn aan een bril, sorry hiervoor.

Frank MensinkMet vereende krachten zijn de posten weer uit het wedstrijdgebied gehaald, bedankt voor jullie hulp. Ook moesten we na afloop snel de partytent naar beneden halen, want de wind trok aan. Met de hulp van wat achterblijvers was ook deze klus geklaard en konden we moe, maar voldaan allemaal huiswaarts keren, terugkijkende op een gezellige wedstrijd. Tot een volgende keer!

Foto’s door Floortje Veeling, Anita Foppen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.