Klinkende overwinning OLV MINOR op NK relay 2013

OLV MINOR wist vandaag tijdens het NK relay 2013 te Lunteren het resultaat van vorig jaar te evenaren en mocht wederom met de overwinning huiswaarts keren.

ARGUS organiseerde het NK relay 2013 op de Goudsberg nabij Lunteren. Het terrein is snel maar de dichtheid aan smalle, telkens van richting veranderende, paadjes in sommige delen van de kaarten maken dat enige voorzichtigheid is geboden. Om 10:30 stormden 23 teams in een massa start het terrein in om zich na ruim 3.5km te melden bij de zichtpost.Daarna nog een korte loop van 800m waarna de eindsprint richting de finish kon worden ingezet.

Massa start NK relay 2013

KOVZ-1 ging tijdens de eerste leg van de wedstrijd met een vrij comfortabele voorsprong aan de leiding, gevolgd door MINOR-1 (Antal Guslev) en MINOR-2 (Peter Foppen) op enkele minuten achterstand. In de tweede leg, 3km, werd de achterstand voor MINOR-1 deels weggewerkt, na een goede wedstrijd van Gerber Looman. MINOR-2 (Simon Nijenhuis) bleef nog wat achter.

Met het ingaan van de derde, 6km, leg liggen beide MINOR teams in een 3e en 4e positie. Sergey Fedatsenka heeft een duidelijk doel: de overwinning voor OLV MINOR naar huis brengen. Ondergetekende heeft als taak de evenaring van het podium van afgelopen jaar. Fedatsenka weet even voor de helft van de wedstrijd KOVZ-1 in te halen en brengt later met een comfortabele voorsprong de overwinning voor OLV MINOR naar huis. Voor het vierde jaar op rij weet MINOR de overwinning binnen te slepen! MINOR-2 complementeert na KOVZ-1 het podium op de derde plaats.

1. MINOR-1 (Antal Guslev, Gerber Looman, Sergey Fedatsenka) 

2. KOVZ-1 (Adrie van Opstal, Lieke van Opstal, Ralph Kurt)
3. MINOR-2 (Peter Foppen, Simon Nijenhuis, Niels-Peter Foppen)

OLV MINOR is daarnaast ook de sterkste club, gemeten over de 3 beste teams van elke vereniging, gebleken. Voor het vierde jaar op rij mochten we daarom ook de Silva Cup in ontvangst nemen.

nkrelay_13

Leden: bedankt voor jullie deelname! Op naar de overwinning volgend jaar!

Foto’s door Niels-Peter Foppen en Derk de Vries

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.