OLV MINOR organiseert clinic voor Loopgroep Zwolle

Clinic Loopgroep Zwolle

Ter gelegenheid van hun 5e Lustrum wilde de Loopgroep Zwolle een bijzondere activiteit voor haar leden. De keuze viel daarbij op het lopen van een oriënteringsloop. Door de relatie die een van de lopers heeft met OLV MINOR werd aan ons gevraagd deze activiteit te organiseren.

Op zaterdag 28 juni stonden Dorine, Peter en Frank in het Zwolse Bos klaar om 50 lopers:

  • iets te vertellen over het oriënteringslopen
  • de basisprincipes uit te leggen
  • en de lopers van start te ‘schieten’ voor een 6 km of 4 km

Clinic Loopgroep Zwolle

Toen de ‘hobbel’ van kaart en kompas was genomen ging men in tweetallen van start voor een paden-oriënteringsloop. Een aantal groepjes had onderweg enige hulp nodig, maar vele kwamen er zonder hulp en snel uit. Het enthousiasme voor deze vorm van hardlopen was groot bij terugkomst. We hopen dat een aantal dan ook de weg naar het oriënteren weten te vinden! De informatiefolder van de NOLB en een eigen folder van OLV MINOR moet hen daarbij over de streep trekken.

Clinic Loopgroep Zwolle

Door Frank Mensink

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.