Wedstrijdverslag 3e NZC 2012

Door: Ton Vlasveld

Afgelopen zaterdag was het een prachtige dag, lekker weer om te gaan oriënteren. Mijn zoon Hilbert en ik liepen beide route 1 (8 km). Lizeke (mijn vrouw), en Marion (onze vriendin) liepen route 3 (5,5 km). Er was een grote opkomst met voor mij ook veel nieuwe gezichten.

Toen we bij het startvak aankwamen hadden Hilbert en ik een dolletje over wie als eerst zou starten. Uiteindelijk kreeg ik twee minuten ‘voorsprong’. Tijdens het oriënteren ging het de eerste twee posten prima, maar van post twee naar drie ging het fout. Ik zat te veel naar rechts ten opzichte van post drie. Toen kwam ik Hilbert tegen en vroeg of hij ook naar post drie ging. Hij antwoordde dat hij op weg was naar post zes. Goed voor hem, jammer voor mij!

Uiteindelijk heb ik post nummer drie wel kunnen vinden, maar achteraf gezien helaas erg veel tijd verloren. Maar ik deed daarom erg mijn best om de andere posten te vinden en gelukkig ging dat ook goed. Ik ben ook blij dat ik verder ben gegaan bij post drie en niet heb opgegeven. Dit heb ik tijdens vorige lopen ook niet gedaan en ben met plezier verder gaan oriënteren en wilde de route graag uit lopen. Het lopen door het mooie gebied zorgt voor ontspanning en zeker met het oriënteren. Mijn zoon en Lizeke en marion hebben ook erg genoten tijdens het lopen in Ermelo. Dus het was een zeer geslaagde dag met mooi weer, een mooie route en een prima organisatie!

Foto door Niels-Peter Foppen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.