OLV MINOR behaald derde plaats op NK Relay

Op zondag j.l. heeft OLV MINOR een mooie derde plaats bemachtigt op het Nederlands Kampioenschap Relay.

Het was tot op het laatste moment nog spannend want het verschil met KOVZ, die het zilver in de wacht sleepten, was slechts 6 seconden en werd beslecht in een eindsprint. OLIFANT kon de overwinning op haar naam schrijven met een overtuigende voorsprong op KOVZ en OLV MINOR.

Tijdens het kampioenschap gaan teams bestaande uit 3 lopers met elkaar de strijd aan. De lopers lopen individueel hun route en dragen bij de finish van hun route het spreekwoordelijke stokje over aan de volgende loper.

OLV MINOR stond met een zestal teams aan de start en kon met 2 teams goed de concurrentie aan met de andere verenigingen. Het leek er even op dat we zowel de 3e als 4e plaats in het klassement konden claimen maar een gemiste (niet geregistreerde) controlepost zorgde voor een disqualificatie van het team op de 4e plaats.

In verband met meer disqualificaties hadden we helaas niet genoeg geklasseerde teams om mee te dingen naar de verenigingsprijs. De beste vereniging in het klassement, over 3 teams gemeten.

Uitslag NK Relay 2023

  1. OLIFANT
  2. KOVZ
  3. OLV MINOR