Verslag 2e MWC 2012

Het lijkt wel of Peter Verbeek invloed kan uitoefenen op het weer. Wederom bij een wedstrijd van ‘hem’ hebben we een stralende dag. Het zonnetje deed ons allen goed en maakte dat de 4°C niet zo aanvoelde. Frank Mensink had het goed voor met het secretariaat, zij konden vanuit een lekker verwarmde caravan alle inschrijvingen afhandelen.

Voor een MWC hadden we een record aantal deelnemers, maar liefst 60! Veel bekende gezichten, maar ook nieuwe gezichten en zelfs gezichten die we al héél lang niet meer hadden gezien (tijdens het oriënteren bedoel ik dan). Sommigen deelnemers waren heel sportief met al 60 fietskilometers, anderen heel ‘stoer’ na ziekte of ongeval of het lopen van meerdere afstanden.

Het Zandenbos is een uitdagend terrein, waarbij het me toch altijd weer lukt om giga fouten te maken. Ik liep route 2 en heb zo geblunderd bij post 6 en post 8, dat dit me minstens 17 minuten heeft gekost. Toch wel knap L. De leg naar post 2 was redelijk lang, maar de leg naar post 3 was enorm. Ik kon maar geen keuze maken welke route ik zou nemen (ben niet zo goed in vooruit plannen wat betreft OL, in het normale leven gaat dit wel goed hoor). Ik denk dat ik daar ook wel van minuutjes heb verspeeld.

We hebben allemaal weer de nodige heuveltjes op moeten klimmen, waarbij natuurlijk je conditie om de hoek komt kijken. Samen met de afwisselende lange en korte legs heeft Peter ervoor gezorgd ons ‘lekker moe’ te maken, de concentratie op de proef te stellen; de besten gingen er met de winst van door.

Iedereen was heel bijtijds ‘het bos uit’, complimenten voor degenen die niet zo ervaren zijn. Na afloop heeft nog menigeen een bakkie koffie of thee genomen, dan wel zich tegoed gedaan aan de warme worst en na nog even gezellig nagekletst te hebben is de boel weer ingeladen en ging de hele ‘karavaan’ huiswaarts.

Ik heb in ieder geval weer genoten (ondanks de blunders), allemaal bedankt!

Uitslagen 2e MWC 2012

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.