2e Nationale Competitie wedstrijd 2012

De weergoden waren ons weer gunstig gezind in het Zwolse Bos tijdens de 2e Nationale Competitie wedstrijd. Voor velen een nog vrij onbekend bos met een behoorlijke variatie in vegetatie. Niet heel veel klein detail, maar voldoende mogelijkheden om een interessante route te leggen. Soms moesten door de deelnemers wel enkele lange doorsteken getrotseerd worden. Met name de deelnemers in de routes 1 en 3 kregen het behoorlijk voor hun kiezen. Voor het eerst mochten we ook gebruik maken van de grote heide. Na al die lange banen door het open bos voor sommigen een welkome afwisseling en voor een ander een verzoeking, omdat heide toch echt een andere loop techniek verreist.

Totaal 63 deelnemers is niet al te veel voor een NC, maar zij die er waren waren allemaal erg enthousiast, sportief en goed geluimd. Dank voor jullie komst.

Niet alles is helemaal perfect gegaan want een vijftal lopers stuitte bij hun route op een oud label met – heel toevallig – het zelfde nummer als de daadwerkelijke post die 20 meter verder stond. De kans om een miljoen in de lotto te winnen is groter. Er van uit gaande dat de post ontvreemd is hebben zij hun route voortgezet. Omdat dit zo’n unieke situatie is heeft de organisatie – na telefonisch overleg met de wedstrijdcommissie – gemeend deze lopers niet te benadelen en zijn ze alle vier geklasseerd. Om het SI-systeem niet op hol te laten slaan hebben zij een fictieve tussentijd gekregen.

Naar aanleiding van dit voorval zal de kaart worden aangepast en de controle door de wedstrijdleider op het terugbrengen van de labels zal worden verscherpt.

Met gezamenlijke inspanning en steun heeft MINOR geprobeerd er een fijne OL-dag van te maken. Onze dank aan Willeke en Herman Mooij dat jullie ons wilden assisteren.

Uitslag 2e Nationale Competitie wedstrijd 2012

Foto’s door Anita Foppen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.