MINOR imponeert op NK relay 2012

Vandaag vond onder mooie herfst omstandigheden dan alsnog het NK relay 2012 plaats. MINOR wist een mooi aantal teams op de been te krijgen. Ondanks het missen van enkele toppers zoals Sergey Fedatsenka en Patrick Kuijken, en enkele blessures bij deelnemende lopers bleek het een vruchtbare dag voor onze vereniging.

In het begin lag de wedstrijd nog redelijk open, maar KOVZ-1 wist de eerst en tweede leg de leiding op zich te nemen met beide MINOR teams in de achtervolging. Toen KOVZ-1 met een comfortabele voorsprong de derde, en laatste, leg in ging leek de overwinning hen niet meer te kunnen ontgaan. De wedstrijd is echter pas beslist bij de finish en dat bleek vandaag maar weer eens …

Met enkele minuten achterstand kon Wouter Foppen, MINOR-2, de jacht op KOVZ-1 inzetten. Bij de doorkomst aan de zichtpost had hij de achterstand weten te halveren maar het moest nog maar blijken of hij in de laatste loop Ralph Kurt kon bijhalen. Enkele posten voor de finish ziet hij tot zijn verrassing Ralph en weet even later de leiding over te nemen. “Daarna vooral loopstukken en hard aangezet en een kortere forking waarna het gat groot genoeg was om niet meer te hoeven sprinten.” licht Wouter na afloop toe. Voor het derde jaar op rij weet MINOR de overwinning binnen te slepen!

MINOR-2 complementeert na KOVZ-1 het podium op de derde plaats.

1. MINOR-2 (Peter Verbeek, Simon Nijenhuis, Wouter Foppen)
2. KOVZ-1 (Adrie van Opstal, Lieke van Opstal, Ralph Kurt)
3. MINOR-1 (Peter Foppen, Derk de Vries, ondergetekende)

Maar het houdt nog niet op. MINOR is ook de sterkste club, gemeten over de 3 beste teams van elke vereniging, gebleken. Voor het derde jaar op rij mochten we daarom ook de Silva Cup in ontvangst nemen.

MINOR leden: bedankt voor jullie deelname!

Met dank aan Derk de Vries en Christa Zwikker voor de foto’s.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.