OLV MINOR behaald zilver op NK Estafette 2020

Vandaag organiseerde OLV MINOR het Nederlands Kampioenschap Estafette 2020. De herstart van het wedstrijdseizoen nadat deze eerder dit jaar werd stilgelegd vanwege Covid-19. De buitensportregels van het RIVM die sinds 1 juli van kracht zijn maakte dat we vandaag weer naar hartelust konden racen. Met natuurlijk de nodige aanpassingen en voorzorgsmaatregelen in de wedstrijdorganisatie.

Klokslag 10:30 startte de 30 teams die enkele minuten daarvoor waren opgesteld op de Vliegstrip (militair oeffenterrein Woldberg) nabij Epe. De strijd voor de Nederlandse titel én de Silva Cup, de troffee voor de beste geklasseerde vereniging overall, was losgebarsten.
 
OLV MINOR en OLIFANT maakten, lopend kop over kop, tijdens de eerste leg de dienst uit. Maar vanuit de achterhoede wist KOVZ zich naar voren te werken. Bij doorkomst aan de zichtpost tijdens de tweede leg waren de kaarten anders geschud; KOVZ had de leiding opzich genomen, gevolgd door OLV MINOR en OLIFANT. 

Met een redelijk comfortabele voorsprong wist KOVZ aan de derde, en laatste, leg te beginnen. OLV MINOR, op 4 ongeveer minuten achterstand, op koers voor het zilver, in de achtervolging. OLIFANT volgende daarachter.
De uiteindelijke overwinning van het Nederlands Kampioenschap Relay 2020 is voor KOVZ. OLV MINOR behaalde het zilver en OLIFANT het brons. Allen harte harte gefeliciteerd!

Dan de einduitslag voor de Silva Cup; OLV MINOR was met ruime marge op de andere verenigingen overall de beste presterende vereniging en mag de Cup wederom mee naar huis nemen.

Dan rest ons om iedereen te bedanken; de vrijwiligers van OLV MINOR die de wedstrijd organiseerde, onze eigen lopers die zorgde dat we op deze wedstrijd 7 teams konden afvaardigen en natuurlijke alle andere deelnemende teams voor hun komst. Tot ziens!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.