Handen uit de mouwen voor de boswachter van Ermelo op 22 september 2012

Ieder jaar in september steken MINORleden de handen uit de mouwen om een bosbeheerder te helpen met het beheer en onderhoud van bos-, en heideterreinen in de gemeenten waar MINOR orienteringskaarten heeft.

Dit jaar gaan wij op zaterdag 22 september tussen 13.00 en 17.00 uur  de “boswachter” van Ermelo, Henk Jan Zwart, helpen.  Henk Jan Zwart omschrijft de werkzaamheden als volgt:

In de aanloop naar 22 september is een aannemer aan het werk gezet. Om kosten te besparen heeft de aannemer omgezaagd en laten liggen en heeft hij de stobbetjes behandeld zodat ze niet meer uitlopen. Verder heeft hij de dennetjes laten staan: die zijn met handzaagjes en scharen prima ’te pakken’. Het werk is dus tweeledig:

– het uit de heide trekken van omgezaagde struiken en boompjes en dat allemaal netjes neerleggen, zodat het gemakkelijk versnipperd kan worden.

– het afzagen/-knippen van dennetjes en eveneens uit de heide trekken en opstapelen.

Dat alles in de omgeving van het vennetje nabij schaapskooi/Drieërweg in Ermelo.

Henk Jan Zwart zorgt voor handschoenen en gereedschap.  De organisatie zorgt voor een hapje en drankje tijdens de pauze’s.

Zoals ieder jaar is er een barbecue na afloop.  Deze activiteit is altijd een groot succes en gezellig, alleen zouden we graag zien dat er nog meer MINOR leden mee doen. Geef voor woensdag 19 september door aan Hanneke Zuidema via voorzitter@olvminor.nl dat je komt en of je ook deelneemt aan de barbecue.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.