MINOR leden lopen Prutmarathon 2012 in Spijkerboor

Hongerig naar meer deden Sergey Fedatsenka, Wouter Foppen en Niels-Peter Foppen enkele uren na het NK sprint 2012 mee met de Prutmarathon 2012 in Spijkerboor.

Hoe kom je op het idee om deel te nemen aan een Prutmarathon? Hiervoor gaan we even terug in de tijd. Bij toeval kwam John Lonsdale in juni 2011 de aankondiging van de Prutmarathon in Spijkerboor tegen. Peter, Wouter en Niels-Peter werden uitgenodigd en zo stonden wij vorig jaar voor het eerst van ons leven aan de start van een Prutmarathon. Het begin van een jaarlijkse traditie!

Een jaar later staan de heren Lonsdale en Foppen (sr) zelf niet aan de start (excuses variërend van “niet fit genoeg” tot “last van Achilles en koud water”) maar staan met de camera’s in de aanslag om de 3 senioren van MINOR ploeterend in de Noord-Hollandse bagger op de gevoelige plaat vaas te leggen.  Daar waar Wouter en Niels-Peter wisten wat hen te verwachten stond was dit de vuurdoop voor Sergey. Met ongeloof stond hij te kijken naar de lopers in de recreanten klasse. Rond 15:30 was het moment daar … de start van de “sport klasse”. 3 ronden in het vooruitzicht van elk 1km met 16 bagger sloten.

Enkele tips bij deelname van een Prutmarathon:
– Probeer bij de bredere sloten zover als mogelijk te springen maar probeer om enigszins horizontaal te landen. Anders heb je de kans om met de benen vast te komen in de bagger.
– Probeer bij smallere sloten niet te springen want je weet zeker dat je diep in de modder vast zult komen te zitten. In plaats daarvan probeer je al lopende de overkant te bereiken. Indien in het bezit van een goede sprongkracht kan men de gok wagen om de sloot in zijn geheel over te springen.
– Mond gesloten houden in de bagger.

Na 3 ronden, en met de finish in het zicht, lag Sergey met een kleine marge in 2e positie. Niets leek hem de gouden medaille te kunnen onthouden tot hij vast kwam te zitten in de 3e laatste sloot. Zijn concurrent wist net even sneller uit de sloot omhoog te kruipen en zo eindige Sergey op de 2e plaats. Niels-Peter eindigde op de 4e plaats, op de hielen gezeten door Wouter.

Op naar volgend jaar!

Foto’s door John Lonsdale

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.