Erelidmaatschap NOLB toegekend aan Jacob Haklander

Tijdens de algemene ledenvergaderenvergadering van de NOLB op 26 april 2012 is het erelidmaatschap toegekend aan Jacob Haklander. Voorzitter Klaas de Jong memoreerde aan de hand van een paar highlights de betekenis die Jacob heeft gehad voor de orienteringssport in Nederland.

In 1972, dit jaar 40 jaar geleden (!) was Jacob een van de mensen die aan de wieg gestaan hebben van de OL sport in NL. Het was zijn inzet die er voor zorgde dat Harderwijk lang het epicentrum van de sport is geweest; bijvoorbeeld: een van de eerste (zwart/wit) O kaarten is hier (Beekhuizerzand) in die tijd door hem getekend. Naast alle verzette werk op het gebied van kaarttekenen, baanleggen, organiseren van wedstrijden en trainingen was Jacob  in 1982 ook medeoprichter van de NOLB.

Jacob is in 2004 lid van verdienste van de NOLB geworden.

Nu hij zijn actieve lidmaatschap beëindigd heeft, geen wedstrijden meer loopt, zelden meer in wedstrijdorganisaties zit,  bestaat de kans dat we gaan vergeten hoe het allemaal begonnen is en wie daarvan de boosdoener was en dat zou erg spijtig zijn.

Om dat te voorkomen heeft het bestuur statutair een middel: Als oud lid komt hij namelijk in aanmerking voor het erelidmaatschap van de NOLB.  Alle aanwezigen stemden in met de voordracht van het bestuur om Jacob Haklander als Erelid van de NOLB te benoemen.

Uit handen van de voorzitter ontving Jacob een mooie oorkonde en een fles met levenselixer. Jacob was een beetje beduusd, maar wel erg gelukkig met deze benoeming. Hij stond er nog even kort bij stil bij er bedankte aanwezigen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.