2-Daagse van NW Veluwe 2011 succesvol verlopen

Bijna 180 deelnemers mochten we afgelopen weekend verwelkomen bij de 2-Daagse van Noord-West Veluwe 2011. Buiten Nederlanders hadden zich Belgen, Schotten, Britten, Italianen, Kroaten, Fransen, Finnen en Noren ingeschreven. Onderdeel van de 2-daagse was de 5e wedstrijd in het kader van de Nationale Competitie.

Hoewel het weer in het laatste weekend van oktober normaliter zeer wisselvallig kan zijn mochten wij zaterdag, de 1e dag, genieten van zachte temperaturen en droog weer. Ideale loopomstandigheden! Even na het middag uur gingen de eerste lopers van start op de Paalberg. De Paalberg bestaat uit vlak tot heuvelachtig terrein met een mix van loof en naaldbomen. In het centrale deel ligt een wijds heideveld. Deze terrein karakteristieken maken dat het terrein, ondanks het feit dat de heide het fysiek uitdagend maakt, snel is. Bij de H21 werd er zelfs onder de 5min/km gelopen!

Zondag, de 2e dag, werden de lopers vooral technisch uitgedaagd. Halverwege de ochtend gingen de eerste lopers van start op de ’thuis kaart’ van MINOR. De langere routes deden het zuidelijk deel van de kaart Beekhuizerzand aan wat zich kenmerkt door heuvelachtig, gedetailleerd terrein. Zeker in dit deel van het gebied kan het maken van een kleine fout leiden tot veel tijdsverlies. Na een kleine ronde over de zandverstuiving bereikten alle routes het finish gebied nabij de watertoren. Zij die in 2007 deelnamen aan de 3-Daagse van Nederland hadden wellicht een déjà vu toen zij de eindsprint inzetten. Op exacte dezelfde locatie als toen had Peter Verbeek, de baanlegger, de eindsprint gepland. Vele lopers hadden het moeilijk de snelheid hoog te houden in de eindsprint van enkele honderd meters, vals plat, de heuvel op.

Na afloop van de 2 wedstrijddagen was het goed toeven in de cateringtent, waar men onder het genot van een hapje en een drankje, uitrustte en de gelopen wedstrijd(en) nog eens evalueerde.

We mogen terugkijken op een geslaagd evenement zo getuigen de enthousiaste reacties van de lopers na afloop.

De uitslagen van de 2-Daagse van Noord-West Veluwe 2011 zijn te bekijken via onze uitslagen pagina of via www.2daagseveluwe.nl.

Foto impressie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.