OLV MINOR weet NK relay titel niet te prolongeren

Peter FoppenZondag jongstleden vond het Nederlands Kampioenschap Relay plaats te Havelte-West. OLV MINOR vaardigde een viertal teams af om onze dubbelslag, winst van het NK en het verenigingsklassement, van afgelopen jaar te verdedigen. We wisten dat het een moeilijke strijd zou worden. We mistte namelijk enkele van onze sterke lopers in verband met blessures en de Jukola. De sfeer was er echter niet minder om en eenieder was gedreven om een zo goed mogelijke klassering in de wacht te slepen.

Gerber LoomanDe organisatie van het NK lag in handen van HOC’93 en er was gezorgd voor een mooie arena waarin de toeschouwer mooi de start-wissel-finish zone als de zichtpost kon overzien. Het gunstige weer complementeerde de goede ambiance. Anne Heikoop had als baanlegger het maximaal haalbare uit de kaart gehaald en voor mooie baanlegging gezorgd.

Na de massa start was het wachten op de doorkomst van de eerste lopers bij de zichtpost. Een, mogelijk, eerste teken van het wedstrijdverloop. Ons eerste team waarin Peter Foppen de spits mocht afbijten passeerde in een 5e positie. Onze andere teams speelden helaas een rol in de achterhoede van de strijd. Gerber Looman wist de 5e positie te behouden maar het gat op ten opzichte van de concurrentie voor ons was vrij groot, zo’n 6’. Antal Guslev wist als slotloper nog wat tijd goed te maken maar kwam bij de finish zo’n 2’ tekort voor een 4e positie.Harrie van Lierop

HOC’93 leidde met hun eerste team (Erik Eefting – Geke Bakker – Koen de Jong) vanaf begins af aan de wedstrijd en mocht uiteindelijk de eindzege in ontvangst nemen. OLifant en KOVZ complementeerden het podium. KOVZ won het verenigingsklassement en keerde zo met een tweetal prijzen huiswaarts. Allen van harte gefeliciteerd.

Tevens dank aan alle lopers van OLV MINOR voor zijn of haar inzet! Volgend jaar komen we op volle sterkte weer in actie!

Meer
NK relay 2014 (op www.nolb.nl)

Foto’s door Katinka/Kees/Jona Geers

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.