3e NaZomerCompetitie wedstrijd 2011

MINOR organiseerde vanmiddag de slotwedstrijd van de NaZomerCompetitie (NZC) 2011. Net zoals de ZomerAvondCompetitie werd de NZC dit jaar met een nieuwe route opzet georganiseerd. Door een extra route aan te bieden hoopten we te voorzien in de behoefte van beginnende, of minder geoefende atleten, die wel langer dan 3km willen lopen. Naast een 8km en 4,5km voor de geoefende atleten werd er een 5km route gelegd met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Bij deze route kan men vaak een lijnobject, zoals bijvoorbeeld een greppel, aardewal of cultuurgrens, gebruiken om de post aan te lopen. De vertrouwde 3km route bleef behouden en is zeer geschikt voor onder andere beginnende atleten.

Peter Verbeek was verantwoordelijk voor een mooie, doch snelle, baanlegging op onze nieuwste kaart aanwinst. Omdat het bos gebied vlak is, en een uitgebreid paden netwerk heeft, zijn snelle kilometertijden mogelijk. Het bos is, met uitzondering van enkele verdichtingen, goed doorloopbaar. Een uitdaging voor de baanlegger om ook de geoefende atleten voldoende uit te dagen. Dit laatste is wat mij betreft prima gelukt. Ruigeveld is gelegen ten zuiden van Ermelo en is gedurende de afgelopen maanden vervaardigd door Peter Foppen.

Graag bedanken we alle atleten voor hun deelname. Hopelijk hebben jullie genoten. We zijn benieuwd naar jullie reacties!

Uitslagen 3e NZC 2011

Splits via splitbrowser, splits via Obasen, uitslagen (.pdf)

De volgende MINOR wedstrijd wordt het laatste weekend van oktober georganiseerd; de 2-Daagse van Noord West Veluwe 2011. De 2e dag van de 2-daagse geldt tevens als 5e Nationale Competitie wedstrijd. Inschrijven voor de 2-daagse is nog steeds mogelijk.

Foto’s door Anita Foppen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.