Vijf meerdaagse wedstrijden in eigen land in 2013

In oktober organiseert OLV MINOR weer de 2 daagse van Noord-West Veluwe, met voor de Dames-21 en Heren-21 een World Ranking Event op de laatste dag. Naast onze eigen meerdaagse worden er in 2013 nog vier andere meerdaagse wedstrijden georganiseerd in eigen land.

De eerste meerdaagse in Nederland wordt in maart al georganiseerd rondom de interland. Op zaterdag 9 maart organiseert OLifant een middle distance (training) en een nachtsprint.  Beiden worden gelopen op de Vrachelse Heide waar in 2011 het NK middle distance werd gelopen. Een kaart met zeer dicht paden netwerk. Op zondag 10 maart wordt de interland gelopen, buitenlandse deelname gegarandeerd! De (nieuwe) kaart voor deze dag is ‘t Zand, een overwegend klein relief in matige doorloopbaar bos en heidevelden. De naam van het meerdaagse evenement is Regional ‘O’ Meeting 2013.

Vervolgens organiseert OLifant van 9 tot en met 12 mei de Holland-OL 2013, waarvan de laatste dag de 2e Nationale Competitie wedstrijd is. Verdere informatie is ten tijden van schrijven nog onbekend.

Twee weekenden later organiseert KOVZ de Driedaagse van Brabant 2013. Op vrijdagavond 24 mei wordt er een sprint wedstrijd georganiseerd op de kaart Grote Beek waar in 2008 het NK sprint werd gelopen. Daarna volgt er een lange afstand op zaterdag en op zondag op respectievelijk de kaarten Straatsche heide en Oostelbeersche heide.

Van 23 tot 25 augustus organiseert HOC’93 de Driedaagse van Drenthe 2013. De eerste dag start op het paradepaardje van de club, namelijk Kale Duinen met een klassieke afstand. Op zaterdag volgt er een middle distance waarbij dit voor de Dames-21 en Heren-21 een World Ranking Event is. Gelopen wordt op de nieuwe kaart Berkenheuvel. Op de laatste dag zal er een klassieke afstand (+) gelopen worden op Dieverzand, ook een nieuwe kaart. Een weekend om te markeren in uw agenda zou ik zeggen.

Ter afsluiting van de meerdaagse wedstrijden in eigen land organiseren we als OLV MINOR onze eigen Tweedaagse van Noord-West Veluwe 2013 op 26 en 27 oktober.   Aantrekkelijke gevarieerde routes met heide, reliëf, zandverstuivingen en bosgebieden worden uitgezet op het Zandenbos (Nunspeet) en het Beekhuizerzand (Harderwijk). Uiteraard is de organisatie weer in vertrouwde handen van het enthousiaste kernteam dat met zijn vrijwilligers zorgt voor een compleet evenement. De eerste dag zal er een classic gelopen en op zondag staat er een middle distance op het programma waarbij ook deze wedstrijd geldt als World Ranking Event voor de Dames-21 en Heren-21. Ook deze meerdaagse wedstrijd mag zeker niet ontbreken in uw agenda!

Kortom, 2013 wordt het jaar van de mogelijkheid om vijf meerdaagse wedstrijden in eigen land te lopen. Veel verschillende kaarten, gezonde concurrentie in eigen categorie, drie nieuwe kaarten en twee World Ranking Events voor de Dames-21 en Heren-21.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.