Mooie opkomst dubbelsprint LBO

Vandaag organiseerde MINOR de vierde wedstrijd van de sprint cyclus in Nederland. Met het Nederlands Kampioenschap sprint in het vooruitzicht was het voor de een de uitgelezen kans voor extra training, de tussenstand op te nemen en voor anderen de deelname aan hun eerste oriënteringsloop. Naast onze trouwe deelnemers mochten we namelijk ook een aantal starters verwelkomen die onlangs zijn gestart met een korte introductie cursus onderleiding van Peter Foppen.

De Legerplaats Bij Oldebroek (LBO) is een prachtige kaart die voldoende variatië bied voor een uitdagende sprint. Naast het snelle asfalt en de parkachtige vegetatie rondom de kazerne bebouwing zijn er enkele percelen bos en niet te vergeten de heide, waar momenteel de struiken vrij hoog reiken. Wouter Foppen had mooie banen gelegd waarin men zowel fysiek als technisch werd uitgedaagd.

In de sprint cyclus worden er 2 sprint wedstrijden op 1 dag gelopen met daartussen een uur rust. Giel Pardoel mocht bij de 1e 2km omloop de overwinning op zijn naam schrijven. Dunja van de Riet en Bodil Brun Marcussen complementeerden de top-3. Bij de 1e 3km omloop was Niels-Peter Foppen het snelst, gevolgd door Adrie van Opstal en Patrick Kuijken-Hak. Het resultaat van van Opstal is knap aangezien hij net terug is van een zwaar Militair Wereld Kampioenschap in Denemarken. Na wat rust, loslopen en verfrissing was het tijd voor de 2e omloop. Bodil Brun Marcussen liep een goede sprint en mocht de overwinning op de 2km op haar naam schrijven. Giel Pardoel finishte nipt op een tweede plaats, gevolgd door Dunja van de Riet. Op de 3km was de top-3 gelijk aan die van de 1e omloop.

Volgend weekend zal Olifant het NK sprint organiseren op de Bernhardkazerne in Amersfoort. We hopen op een mooie opkomst en een aantal medaille zeges door onze leden! Tot zondag.

Uitslagen dubbelsprint LBO, omloop 1 en 2

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.