Teambuilden op de heide in het Zwolse Bos

Op zaterdag 24 september jl. hebben Anita Foppen, Dorine en Derk de Vries, Peter en Niels-Peter Foppen, Peter Pince van der Aa, Aart Hoogendoorn en Hanneke Zuidema als echte boswerkers zich uit kunnen leven op een groot heideterrein in het Zwolse bos (omgeving Heerde).  Onder leiding van boswachter Lennard Jasper van Staatsbosbeheer werd de heide van vele kleine dennenboompjes ontdaan, zodat de natuurlijke vegetatie ter plekke, weer beter tot zijn recht kan komen.

De samenwerking liep gesmeerd: de een zaagde, de andere kraakte en een derde vervoerde de boompjes naar de nabijgelegen strook bos. De arbeidsomstandigheden waren ideaal: zon met een aangename temperatuur, geschikt gereedschap en een ontspannen rustpauze om de vochtbalans van de sportieve lichamen weer wat te herstellen. Het resultaat van de noeste arbeid was dan ook binnen een paar uur zichtbaar: slechts enkele boompjes bleven staan voor de vogels.

Met een afsluitende gezellige barbecue op camping de Tonnenberg, kunnen we terugzien op een geslaagde teambuildingsmiddag. Dank aan de geweldige inzet  van deze MINOR leden.

Volgend jaar gaan we weer een andere boswachter ondersteunen bij het onderhoud van het bos dat onder zijn beheer valt.

Bekijk alle foto’s.

Foto’s door Derk & Dorine de Vries.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.