Derde editie 2 Daagse van Noord-West Veluwe geslaagd!

OLV MINOR kijkt terug op een zeer geslaagde derde editie van de 2 Daagse van Noord-West Veluwe. We mochten een groot, internationaal, deelnemersveld verwelkomen voor technisch uitdagende wedstrijden op het Zandenbos, Nunspeet en Zwolse Bos, Heerde. Ruim 400 lopers stonden aan de start en naast deelnemers uit Nederland ontvingen wij een groot aantal deelnemers uit België, Duitsland, Zweden, Noorwegen. Maar ook uit Denemarken, Tsjechië, Finland, Estland en Italië wist men de weg naar de Veluwe te vinden. Eenieder beleefde de wedstrijden op zijn of haar eigen manier; van de stevige onderlinge concurrenten in het WRE… tot genieters van de mooie gebieden.

Vrijdag voorafgaand aan de 2 Daagse van Noord-West Veluwe organiseerden wij, bij wijze van een ‘warming-up wedstrijd’ een nacht sprint in het oude stadscentrum van Harderwijk. We konden rekenen op een mooie opkomst van 126 lopers. Daar waar je bij daglicht op De Veste al gefocust moet zijn om zo de optimale route te bepalen, daar word deze uitdaging in het donker nog groter. Met name kleine, doch essentiële, details zoals gesloten doorgangen en smalle stegen worden dan al snel over het hoofd gezien.

2 Daagse van Noord-West Veluwe 2015

De 2 Daagse van Noord-West Veluwe startte zaterdag met de eerste etappe. Voor de deelnemers in de klasse H/D21 telde deze wedstrijd mee voor de wereld ranglijst (WRE). Het terrein bestaat uit een heuvelachtig naald- en loofbos met fijn reliëf en vraagt om kundigheid in het fijn-oriënteren. Dat deze wedstrijd zowel fysiek als technisch uitdagend was is goed terug te zien in de uitslagen, waar soms grote tijdsverschillen voorkomen. Voor OLV MINOR waren er mooie klasseringen voor Eva van der hulst (3e D-16), Gerber Loman (3e D-18), Ausrine Kutkaite (1e D21 – WRE) en Antal Guslev (3e H35).

2 Daagse van Noord-West Veluwe 2015

Zondag was de slotdag van de 2 daagse op het Zwolse Bos, Heerde. Het Zwolse Bos is ooit aangelegd voor de houtproductie maar wordt nu met zorg beheerd door Staatsbosbeheer, om een natuurlijker bos te ontwikkelen. Het terrein is was minder technisch dan de voorafgaande dag maar zorgt op die manier voor een mooie balans tijdens dit wedstrijdweekend. Voor OLV MINOR waren er mooie klasseringen voor Eva van der hulst (3e D-16) en Gerber Loman (2e D-18).

Wij bedanken alle deelnemers voor een fantastisch weekend en nodigen iedereen alvast uit voor de volgende editie van de 2 Daagse van Noord-West Veluwe in 2018!

Tevens dank aan iedereen, niet enkel leden van OLV MINOR, voor hun belangrijke en enthousiaste bijdrage aan deze editie!

www.2daagsenwveluwe.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.