Tragisch ongeval

Wat gisteren een prachtige en zonovergoten 2e oriënteringswedstrijd had kunnen zijn op het Stroese Zand, is een gitzwart evenement geworden.

Onze vereniging OLV MINOR organiseerde zaterdag 27 en zondag 28 oktober de 2 Daagse van Noord-West Veluwe. Rutger Tollenaar is gisteren tijdens het lopen van zijn wedstrijd in de categorie Heren 21 Elite, onwel geworden en later overleden. Verschillende andere deelnemers hebben hun wedstrijd gestaakt en hebben hulp verleend tot de medische diensten ter plaatse waren en het overnamen. Dit heeft echter niet mogen baten.

Rutger was sinds 1 september 2017 lid van onze vereniging en hebben we in die korte tijd leren kennen als een jonge en getalenteerde atleet. Met veel enthousiasme nam hij aan oriënteringswedstrijden deel om in de oriënteringsloop sport nog beter te worden. Ook was hij een gewaardeerd vrijwilliger om onze wedstrijden mogelijk te maken. Wat een gemis…

Onze gedachten gaan uit naar de dierbaren die Rutger achter laat. Een 30 jarige atleet die in de kracht van zijn leven bij dierbaren is weggerukt, is een niet te bevatten verdriet. Wij wensen hen heel veel sterkte toe om dit verschrikkelijke en onbegrijpelijk verlies te kunnen dragen.

Het bestuur van OLV MINOR,
Birgitta Verbeek, Dorine de Vries-Sala, Robert van der Hulst en Frank Mensink

12 reacties

In naam van de kempische oriëntatielopers en in mijn persoonlijke naam , biedt ik onze oprechte en welgemeende deelneming aan. We wensen zowel de familie als de club veel sterkte in deze moeilijke en droevige omstandigheden.

On behalf of Hedrum Orienteringslag, Norway, we would like to express our sincere condolences. Having the same passion, reading the same map, and searching for the same controls in the same terrain Sunday, it is difficult to grasp this tragedy. Our deepest sympathies go out to family, friends and OLV MINOR.

Rutger viel me zondag bij de start op. Waar de meeste lopers wat stonden te kletsen, was hij nog warm aan het lopen, wat rekken en strekken, beetje springen, de enkels losdraaien en toen vol energie het startvak in. Hij leek er zichtbaar zin in te hebben. Samen met hem en nog twee andere oriënteerders ben ik zondagochtend om 11.38 uur gestart. Niet te bevatten, zo onwerkelijk, zo verdrietig, zo verschrikkelijk dat hij de finish nooit heeft kunnen bereiken.

Heel veel sterkte en kracht voor iedereen die Rutger lief had; familie, vrienden en OLV MINOR. Zijn ‘wedstrijd’ had nog veel langer moeten duren….

Ondanks niet aanwezig te zijn op het event, zijn dit zaken die zelfs vanuit de zetel niet te vatten zijn.
Veel sterkte aan de familie en nabestaanden.

Alles zat mee. Prachtig weer en een mooi, afwisselend terrein met uitdagende omlopen. En dan dat verbijsterende bericht. Voor de familie en vrienden van Rutger staat de wereld even stil. Wij hopen dat ze veel steun hebben aan de mooie herinneringen aan Rutger.
Veel sterkte aan Rutger zijn naasten, vrienden en clubgenoten van Minor.

Namens alle leden van de KOVZ

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.