Overlijden Peter Verbeek

Peter VerbeekTijdens het Sprintkampioenschap van MINOR in Harderwijk heeft een dramatische gebeurtenis plaatsgevonden met een vreselijke trieste afloop. Peter Verbeek is na het uitchecken van zijn sprintonderdeel onwel geworden. Door slagvaardig optreden van aanwezige deelnemers is hij direct gereanimeerd in de tent van het secretariaat, waarna hij per ambulance is vervoerd naar het ziekenhuis in Harderwijk. Korte tijd daarna is hij overleden verklaard. Peter is 50 jaar geworden.

Peter hebben we leren kennen als een hartstochtelijke oriënteerder met een grote mate van betrokkenheid en verantwoordelijkheid bij het organiseren van wedstrijden. Hij heeft aan de wieg gestaan van de oprichting van MINOR halverwege jaren negentig en heeft altijd actief op niveau aan (inter)nationale wedstrijden deelgenomen. Gedreven en ervaren, met een stevige dosis aan kennis en kunde van de sport, kon en wilde hij samen met anderen het oriënteren op hoger plan tillen. Iedereen op zijn of haar niveau laten deelnemen en genieten van de oriënteringssport, was voor hem heel belangrijk. Peter heeft een bijzondere waardevolle plek veroverd en verdiend in de oriënteringssport!

Het is altijd een eer en groot genoegen geweest om met Peter te mogen samenwerken: een vriendelijk, sportief, kundig, kordaat en positief ingesteld mens, met zo nu en dan een kwinkslag. Op Peter konden we altijd een beroep doen: vóór, tijdens en na wedstrijden. Wij zijn dan ook totaal verbijsterd dat Peter op deze manier bij ons is weggevallen. Zijn afwezigheid zal de komende periode intens voelbaar zijn en gemist worden bij wedstrijden en de organisatie ervan.

Beste Peter: jouw optimistische instelling, organisatietalent en warme medemenselijkheid vormen voor MINOR, NOLB en andere oriënteringsverenigingen prachtige herinneringen en bovenal inspiratie om door te gaan nu je zo’n leegte bij ons achterlaat.

Onze gedachten gaan natuurlijk in de eerste plaats uit naar Birgitta, Sylvia en Timo. Een vader die in de kracht van zijn leven bij zijn dierbaren is weggerukt, dat is een niet te bevatten verdriet. Wij wensen hen heel veel sterkte om dit verschrikkelijke en onbegrijpelijk verlies te kunnen dragen.

bestuur MINOR,

Dorine de Vries-Sala, Peter Pince van der Aa en Hanneke Zuidema

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.