OLV MINOR in de prijzen op NK sprint en NK relay 2016

Met de vakanties in aantocht zal er de komende 2 maanden een zomerstop zijn op de Nederlandse oriënteringsloop kalender. Voor menig oriënteringsloper de kans om zich te meten met buitenlandse concurrenten tijdens een van de vele meerdaagse wedstrijden elders in Europa. Denk aan de Sørlandsgaloppen in Noorwegen, O-RIngen in Zweden, de Swiss O Week in Zwitserland, …

Graag kijken we nog even terug op de afgelopen 2 weken waarin het NK sprint en het NK relay heeft plaatsgevonden.

NK sprint 2016

In opmaat naar het NK sprint vonden er een reeks sprint wedstrijden plaats waarover een nieuwe ranglijst werd bijgehouden; de Nederlandse Urban Sprint Ranking. Een ideale voorbereiding voor het NK op de Campus TU/e in Eindhoven. OLV MINOR ging met de volgende medailles terug naar huis: Anita Foppen (D45) zilver, Rolf van der Hulst (H21) brons en Simon Nijenhuis (H55) zilver. Van harte gefeliciteerd!

NK relay 2016

Met enig passen en meten wisten we 4 teams aan de start van het NK Relay 2016 op de vliegbasis Gilze-Rijen te brengen. De startlopers moesten het helaas ontgelden in enkele hevige regenbuien, maar naarmate de wedstrijd vorderde klaarde het weer wat op. Voor een strijd om het podium leek in eerste instantie geen plek voor OLV MINOR, maar met sterkere lopers op de langere afstanden wisten we uiteindelijk toch nog een derde plaats te bemachtigen. De overwinning van het NK Relay 2016 gaat naar HOC’93. Op de tweede plaats eindigde OLIFANT.

Ook om de strijd om de Silva Cup, beste vereniging overall gemeten over 3 teams van die vereniging, behaalden we een derde plaats en moesten we HOC’93 en OLIFANT voor laten gaan.

Uitslag NK Relay 2016
1) HOC’93 – Clemens Roos, Anne Heikoop, Koen de Jong (1:35:00)
2) OLifant – Darius Semaska, Dunja van de Riet, Pieter van Geldere (1:37:51)
3) OLV MINOR – Simon Nijenhuis, Håkan Svedhem, Wouter Foppen (1:54:24)

Lees ook: HOC’93 wint NK relax 2016 (www.nolb.nl)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.